قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

   


 

  • 1403/06/10 - 09:38
  • تعداد بازدید: 12
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
از سوی دبیرخانه استانی بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی برگزار شد:

تشریح شیوه‌نامه جشنواره بین المللی قصه‌گویی در کانون پرورش فکری کهگیلویه و بویراحمد

به منظور تشریح شیوه‌نامه و هماهنگی بیشتر نشست شورای فرهنگی با رویکرد شیوه‌نامه بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی در یاسوج برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کهگیلویه و بویراحمد؛ اولین نشست دبیرخانه بیست‌وششمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی کانون با حضور مدیر کل، اعضای دبیرخانه‌ی استانی برگزار شد. 

بر اساس این گزارش سلیمان شهبازی مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای این نشست جشنواره قصه‌گویی کانون را از مهمترین رویدادهای فرهنگی کانون دانست و به تحلیل شعار این جشنواره در سال جاری با عنوان " راز قصه‌ها ساز زندگی است" پرداخت.

وی افزود: با توجه به آسیب‌شناسی‌های انجام شده و همچنین بر اساس بخش‌های فراخوان  با تقسیم کار و تدابیر لازم زمینه‌ی حضور فعال قصه‌گویان استان به لحاظ کیفی و کمی در این جشنواره فراهم شود.

مدیرکل کانون کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت:  استعدادیابی قصه‌گویان در تمام رده‌های سنی در دستور کار تمامی مراکز فرهنگی هنری استان قرار خواهد گرفت و با فراخوانی تمام قصه‌گویان در رده‌های سنی کودک و نوجوان ، بزرگسال و پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها به کانون دعوت خواهیم کرد. 

وی تعامل با دستگاه‌های اجرایی هم‌سو و شرکای فرهنگی، تبلیغات محیطی مناسب را خواستار شد و افزود: روستاهای استان منابع غنی قصه‌های بومی و محلی است و لازم است مربیان کتاب‌خانه‌های سیار با تشریح فراخوان فرصت حضور قصه گویان این مناطق در جشنواره را ایجاد کنند.

مجید عسکری کارشناس مسئول آفرینش‌های فرهنگی هنری و ادبی کانون کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست به تشریح بخش‌های جشنواره پرداخت و اظهار داشت: امسال مرحله منطقه‌ای از جشنواره حذف شده است و فیلم برگزیدگان مرحله استانی برای داوری به جشنواره ملی ارسال خواهد شد. 

انتشار فرخوان استعدادیابی قصه گویان استانی ،تشکیل کمیته‌های تخصصی جشنواره ، برگزاری وبینار توجیهی و دوره آموزشی برای مربیان مراکز فرهنگی هنری از مصوبات شورای فرهنگی کانون استان کهگیلویه و بویراحمد بود. 

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت